Jeroen Rakhorst

Jeroen is een programmeerheld. Geef hem een probleem en binnen no time heeft hij een oplossing. Geef hem een moeilijk probleem, dan gaat hij vragen stellen. Vragen over functionaliteit, prioriteit en de gebruikers. Met de antwoorden levert hij een duidelijk verhaal op over hoe hij het probleem op kan lossen.

Ervaring

In 1999 begonnen met Java-ontwikkeling in een commerciële omgeving. In deze tijd veel software ontwikkeld met Servlets en het framework van Better.Be. Een project in deze tijd was onder andere een studieomgeving voor het Wereld Natuur Fonds.
Vanaf 2000 heeft hij een eigen bedrijf en als eerste opdracht een leerlingvolgsysteem voor ATC de Werkplaats gemaakt, dat tot op de dag van vandaag gebruikt worden.

Van 2001 tot en met 2004 als (senior) Java-ontwikkelaar een platform ontwikkeld voor meerdere sites met behulp van Struts. Dit platform was speciaal ontwikkeld met onder andere hergebruik en SEO in het achterhoofd, en is onder andere ingezet voor de Bijenkorf en diverse sites van Fortis. Daarnaast een datawarehouse-applicatie ontwikkeld waarmee de directie en verkoop de verschillende afzetkanalen goed konden analyseren.

Van 2004 tot en met 2006 fulltime met het eigen bedrijf bezig en actief bij diverse organisaties. Bij een callcenter, Christal, advies en implementatie van een nieuwe omgeving voor de call agents gedaan. Deze omgeving zo geïmplementeerd en begeleid dat de klant het beheer van de omgeving en applicaties zelf kan uitvoeren.

Bij Better.be mede ontwikkeld aan de websites directlease.nl en directlease.be. Daarnaast is een zelfgemaakte SEO-tool gebruikt om deze websites beter door de zoekmachines vindbaar te maken. Met deze tool is het mogelijk om te controleren hoe goed websites en specifieke pagina's in de websites door de zoekmachines gevonden worden.

Verder een tool ontwikkeld om websites te benchmarken op reactietijd, consistentie en betrouwbaarheid. Deze benchmarktool is gebruikt voor onder andere directlease.nl en directlease.be.

In 2006 bij Crolox B.V. de benchmarktool gebruikt om de site voor Ultieme Vulling AZR te controleren. Daarnaast ook een geoptimaliseerde importmodule ontwikkeld voor dezelfde site.

Van 2007 tot 2011 mede-eigenaar van Crolox B.V. (en Gistraxx B.V.). In deze functie verantwoordelijk voor een groot aantal projecten: denk aan het ontwerp, de ontwikkeling en oplevering van projecten, accountmanagement en advies aan klanten in het voor- en natraject van de projecten. Een beschrijving van een selectie uit de vele projecten:

  • TMCS: een applicatie waarmee realtime vrachtwagens gemonitord en bijgehouden kunnen worden. Onder andere communicatie naar meerdere soorten boordcomputers, orders bijhouden en routes doorrekenen incl. tolkosten.
  • Kwaliteitsmonitor AZR: een applicatie waarbij zorgkantoren gegevens aanleveren om de doorlooptijd van het berichtenverkeer in de AZR door te kunnen rekenen. Later is hiervoor een uitbreiding gemaakt (Datawarehouse) waarbij meer aandacht werd besteed aan de performance en nieuwe cijfers en grafieken.
  • Kwaliteitsmodule AZR: dit bestond uit 4 gekoppelde projecten, waarbij in het eerste project alle zorgkantoren in Nederland bepaalde gegevens van hun cliënten naar onze applicatie stuurden. Vervolgens worden de gegevens geconverteerd naar een nieuwe gestandaardiseerde set gegevens in het tweede project, waarbij ontdubbeling- en verrijkingsslagen plaatsvonden met behulp van extra databronnen. Samen met een adviesbureau werden de gegevens geanalyseerd en de kwaliteit bepaald, vervolgens werden de gegevens (met eventueel ontbrekende data) doorgezet naar de derde applicatie. Hierbij konden zorginstellingen inloggen om de data te bevestigen (en waar nodig te corrigeren). Als laatste werd elke nacht automatisch de afgeronde data doorgezet naar de vierde applicatie waarna het CIZ de gegevens verder verwerkt.
  • Navigatieserver: een applicatie waarbij data vanuit een extern systeem geconverteerd moet worden naar specifiek boordcomputer systeem. Nadruk ligt op de eis dat het systeem gegarandeerd voorspelbaar werkt.
  • PGB wooninitiatieven: een applicatie voor het verzamelen van bezetting- en efficiëntie-informatie ( +/- 160 meetpunten) van alle zorginstellingen voor het ministerie van volksgezondheid. Dit project is in samenwerking met een adviesbureau uitgevoerd. Deze opdracht is onder grote tijdsdruk, drie weken van start implementatie tot oplevering, uitgevoerd, terwijl de definitieve lijst van meetpunten één week voor oplevering pas definitief was. Daarom is er een generator voor de applicatie gemaakt die de definitie van de meetpunten omzette naar formulieren, controle, feedback en database. In de laatste week werden de laatste handmatige wijzigingen doorgevoerd, de basisgegevens geïmporteerd en kon alles afgetest worden.
  • Portaal: Een koppeling tussen de digitale pen en een urenregistratiemodule bij een aantal verschillende zorginstellingen. Deze opdracht is in samenwerking met een leverancier uitgevoerd.

Specialisaties & interesses

  • Data analyse / Data warehouse
  • Performance / benchmarks
  • Security
Jeroen Rakhorst HQSS - High Quality Software & Services